|  Feminineship   |  Οδηγός για γυναίκες που επιθυμούν να ξεχωρίσουν

Οδηγός για γυναίκες που επιθυμούν να ξεχωρίσουν

Το πάθος είναι αυτό που ενώνει αυτές τις εμβληματικές γυναίκες και όλες όσες από τις σύγχρονες γυναίκες  επιθυμούν να ξεχωρίσουν. Το πάθος που πηγάζει απο την ψυχή τους, από όσα αγαπούν, από την ικανοποίηση των ονείρων τους, από την επιδίωξη ενός μεγάλου, προκλητικού σκοπού που πολλές φορές τις ξεπερνά και αφορά το κοινό καλό και μετουσιώνεται σε θετική επιρροή. Πείσμα, επιμονή, τόλμη, δημιουργία, αφοσίωση, διασύνδεση, ανθρώπινες σχέσεις είναι μερικά χαρακτηριστικά του γυναικείου DNA και μέσα σε αυτό δεσπόζουσα θέση κατέχουν τα “συναισθήματα”. Η απεριόριστη δύναμη και ταυτόχρονα η πρόκληση της κάθε γυναίκας.

Τα βαθιά και πλούσια συναισθήματα είναι αυθεντικότερη απόδειξη της “πραγματικής” ζωής.

Η γυναίκα είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας, η τροφός ανώτερων ή κατώτερων ψυχών, οι υποστηρικτές ισορροπημένων ή ανισόρροπων ανθρώπων, οι τροφοί των ανθρώπων που διαμορφώνουν την κοινωνία. Αν είναι η ίδια καλά, ισορροπημένη ευχαριστημένη, ότι δίνει θα πιάσει τόπο, θα δημιουργήσει μια ισορροπημένη & ευχαριστημένη κοινωνία.

20 πράγματα που χρειάζεται να κάνουν ή «να μην κάνουν» οι γυναίκες για να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν επιτυχημένα τις ηγετικές θέσεις που επιθυμούν.

1.  Να σκέφτεσαι την αμέσως επόμενη θέση και όχι μόνο τη θέση στην οποία βρίσκεσαι σήμερα και να κάνεις ό,τι χρειάζεται και να γίνει γνωστό.
2. Να μη ζητάς αναγνώριση από τους άλλους για να πάρεις την αξία που ήδη κατέχεις. Να μιλάς για τα επιτεύγματά σου διότι δεν θα το κάνει άλλος/η στη θέση σου.
3. Η τελειότητα είναι μια συνηθισμένη περιοριστή πεποίθηση. Αντικατέστησε την τελειότητα με την αποτελεσματικότητα. Ηγέτιδες γίνονται οι αποτελεσματικές όχι οι τέλειες. Άσε την τελειότητα για το Θεό.
4. Τα συναισθήματά σου είναι η δύναμή σου, το καύσιμο και ταυτόχρονα η προστασία σου. Μάθε να τα αναγνωρίζεις, να ανταποκρίνεσαι, να επηρεάζεις θετικά εμπνέοντας εμπιστοσύνη μέσω της αυθεντικότητας και αυτοπεποίθησης.
5. Δέξου ότι μπορείς και καλύτερα χωρίς να υποτιμάς αυτό που έκανες. Να αξιολογείς τα αποτελέσματα σου σήμερα με τα κριτήρια της θέσης και όχι τα δικά σου.
6.  Κάθε λάθος είναι ευκαιρία βελτίωσης και όχι αφορμή αυτό-μαστιγώματος ή απόσυρσης.
7.  Γιόρτασε την κάθε επιτυχία σου και μετά πήγαινε στον επόμενο στόχο – Δώσε χώρο και χρόνο στην ψυχή σου να αδειάσει για να ξαναγεμίσει με νέα ενέργεια.
8.  Ο προϊστάμενος δεν είναι πατέρας σου, είναι ένας ακόμα άνθρωπος που μπορείς να μάθεις κάτι χρήσιμο από αυτόν για να τον ξεπεράσεις.
9.  Μην περιμένεις να μάθεις περισσότερα, για να πας στο επόμενο στάδιο, όταν ήδη γνωρίζεις αρκετά. Άλλωστε η γνώση είναι άπειρη – με πιο κριτήριο θα πεις ότι τώρα είναι αρκετή. Κέρδισες την προαγωγή διότι ήσουν αποτελεσματικό στέλεχος. Τώρα σου ζητιέται να γίνεις αποτελεσματική ηγέτιδα.
10. Οι πληγές σου είναι χρωματισμένες νίκες. Νικητής είναι αυτός που συνεχίζει και όχι αυτός που νικάει.
11. Βάλε υψηλούς στόχους.  Όταν έχεις υψηλούς στόχους έχεις υψηλά αποτέλεσμα. Όταν έχεις μέτριους στόχους, έχεις μέτρια ή καθόλου αποτελέσματα.
12. Γίνε παράδειγμα για την κόρη σου και τις άλλες γυναίκες – τι κόσμο θες να τους παραδόσεις;
13. Βάλε έναν coach στη ζωή σου ή εκπαιδεύσου στο coaching.
14. Ανέλαβε την ευθύνη της προβολής σου και μάθε από τους καλύτερους.
15. Το Marketing του εαυτού σου είναι εργαλείο επικοινωνίας για τους ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν ακόμη – δεν σε κάνει εγωίστρια ή ματαιόδοξη.
16. Το networking – το ταλέντο που έχεις στη διασύνδεση- το δίκτυο των ανθρώπων που σε γνωρίζουν μπορεί να σε βοηθήσει σε κάθε σου επιδίωξη. Αρκεί να το ζητήσεις ευγενικά με τη συγκεκριμένη βοήθεια που επιθυμείς. Μη διστάζεις, δώσε την ευκαιρία στους ανθρώπους να σου ζητήσουν και οι ίδιοι βοήθεια.
17. Βρες μια ομάδα γυναικών με προφίλ και γνώσεις που επιθυμείς να έχεις και εσύ, λάβε και δώσε γενναιόδωρα υποστήριξη, εργαλεία, πηγές.
18. Μπες σε μια ομάδα ηγετών από διαφορετικούς τομείς, λάβε και δώσε γενναιόδωρα υποστήριξη, εργαλεία, πηγές.
19. Μίλα για τον εαυτό σου και τις επιδιώξεις σου στους κατάλληλους ανθρώπους.
20. Οι νίκες της ομάδας σου είναι και δικές σου νίκες. Μη λες …δεν έκανα τίποτα εγώ.

“Όταν αποφασίσουν οι γυναίκες τι ρόλο θέλουν να έχουν σε αυτή τη ζωή, η κοινωνία θα αλλάξει.”

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΓΙΚΟ ΞΟΡΚΙ

  • Είμαι ισχυρή
  • Είμαι πολύτιμη
  • Γίνομαι καλύτερος άνθρωπος καθημερινά

Αυτό που χαρακτηρίζει τις γυναίκες είναι το πάθος, η φροντίδα, η αφοσίωση, η διασύνδεση.  Αυτό είναι το DNA μας και αποτελεί συγχρόνως τη δύναμη αλλά και την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Χρειάζεται να δεις τη μεγάλη εικόνα, να ξεπεράσεις κοινωνικές συμβάσεις του παρελθόντος, να πιστέψεις στον εαυτό σου, να τον εκτιμήσεις, να τον αγκαλιάσεις σαν καλή φίλη και να διεκδικήσεις περισσότερα. Διότι αν το κάνεις αυτό, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, διότι θα μεγαλώνεις πιο ευτυχισμένους ανθρώπους, θα φροντίζεις, θα επηρεάζεις με θετικό πρόσημο, θα γίνεις πρότυπο για την κόρη σου και τις άλλες γυναίκες.
Η κοινωνία χρειάζεται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης σε θέσεις επιρροής για να γίνει καλύτερη και πιο βιώσιμη.
Αν θες να πας κι εσύ την καριέρα σου στην επόμενη πίστα αλλά κάτι σε κρατάει πίσω και δεν γνωρίζεις ακριβώς τι, μην το αφήνεις στην τύχη. Διάβασε, δες τι κάνουν οι άλλες γυναίκες, ζήτα βοήθεια.

Η ευτυχία δεν έχει όρια και χωράει παντού.

Είμαι εδώ για σένα, για κάθε γυναίκα.

Θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω! Με δυνατή,  ασταμάτητη γυναίκα με όραμα!

Μπορείς να υπερπηδήσεις τα εμπόδια και να φτάσεις εκεί που μόνο εσύ γνωρίζεις και επιθυμείς.

Ψηλά!

“Ίσως αυτό που μας χωρίζει να είναι αυτό που μας ενώνει, ίσως να κρατήσουμε αυτό, να το αμφισβητήσουμε, μέχρι να το ξαναβρούμε“.

BOOK A CALL