Image Alt
  |  Το coaching ως καταλύτης αλλαγής κουλτούρας
Loading Events
  • This event has passed.

Το coaching ως καταλύτης αλλαγής κουλτούρας

Το coaching ως καταλύτης αλλαγής συμπεριφοράς με -success story- την καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας στη θέση εργασίας.

 

“Effective communication is the cornerstone of any successful corporate environment. Without clear and open lines of communication, it’s impossible to build trust, foster collaboration, and achieve common goals.”

– Simon Sinek

Θέλετε η εταιρεία σας να γίνει γνωστή ως η εταιρεία που προωθεί την επικοινωνία και τη συνεργασία, οδηγώντας σε εξαιρετική επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων;

Είστε σίγουρος/η ότι σας ακούνε και ότι οι άλλοι σας καταλαβαίνουν;
Ή λαμβάνετε σχόλια ή μηνύματα ότι υπάρχει κάποια δυσκολία στην επικοινωνία;
Ίσως να έχετε κουρασθεί να προσπαθείτε να μεταφέρετε την άποψή σας, και ποτέ να μην λαμβάνεται όπως θα θέλατε να γίνει αντιληπτή
Πώς θα σας φαινόταν να σας ακούν ΚΑΙ να σας καταλαβαίνουν τελικά; Φανταστείτε να μην χρειάζεται να δώσετε περισσότερες εξηγήσεις για τη θέση σας, για τον εαυτό σας ή, χειρότερα, να τα παρατήσετε.

Φανταστείτε να μην ασχολείστε με θυμωμένους πελάτες λόγω έλλειψης κατανόησης και αντ’ αυτου να λαμβάνετε θετικά σχόλια και κριτικές 5 αστέρων.

Αυτό το εργαστήριο πρόκειται να αλλάξει το παιχνίδι για εσάς.

Θα σας υποστηρίξει να αλλάξετε επιτέλους τον τρόπο με τον οποίο εσείς και η ομάδα σας αλληλεπιδράτε, συμπεριφέρεστε και επικοινωνείτε μεταξύ σας αλλά και με τους πελάτες σας προς το καλύτερο.

  • Θέλετε η ομάδα σας να κατανοήσει τους πελάτες σας και να επικεντρωθεί στις ανάγκες τους;
  • Θέλετε η ομάδα σας να ακούει, να κάνει ερωτήσεις, να δίνει ιδέες, να επικοινωνεί και να δρά προληπτικά;

Όταν κατακτήσετε αποτελεσματική επικοινωνιακή κουλτούρα, η ομάδα σας θα νιώσει την αίσθηση μια κοινότητας που αλληλοϋποστηρίζεται και επομένως είναι πιο πιθανό να επενδύσει στην επιτυχία της εταιρείας και να εργαστεί σκληρότερα για την επίτευξη κοινών στόχων.

Εναν απο πιο κρίσιμους παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα/την επιτυχία της εταιρείας.

Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει κουλτούρα αποτελεσματικής επικοινωνίας;

Οι εργαζόμενοι μπορεί να διστάζουν να μιλήσουν ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία με αποτέλεσμα υψηλά ποσοστά κινητικότητας, χαμηλότερη παραγωγικότητα, χαμένες ευκαιρίες και δυσαρεστημένους πελάτες.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φαινόμενα σιλό, ατομικές πολιτικές γραμμές, κλίκες και ένα γενικό τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Όταν συμβαίνει αυτό, βλέπουμε συχνά έλλειψη ανθεκτικότητας, και προσαρμοστικότητας, μη σεβασμό της διαφορετικότητας, έλλειψη ενδιαφέροντος για ανάπτυξη και πρόοδο, συνεχόμενα παράπονα, περισσότερα ατυχήματα, μεγαλύτερο και συχνότερο απουσιασμό.

Η εμπιστοσύνη και η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας σε ένα εταιρικό περιβάλλον, επειδή διευκολύνουν την ομαδική εργασία, την καινοτομία και την αίσθηση της κοινότητας.

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε το μέλλον της εταιρείας σας προς το καλύτερο;

Αυτό είναι το μυστικό!

Οι συνθήκες και η πρόκληση

Η αλλαγή συμπεριφοράς  των εργαζομένων προς μια πιο ωφέλιμη συμπεριφορά για τους ίδιους αλλά και για το περιβάλλον τους, τους συνεργάτες τους, την ομάδα τους κλπ, αποτελούσε και αποτελεί πρόκληση. Κάτι δύσκολο που με τους παραδοσιακούς τρόπους παρέμβασης όπως η εκπαίδευση έχει αποδειχτεί ότι έχει φτωχά αποτελέσματα σε σχέση με την επένδυση που έχει κάνει ο οργανισμός. Κυρίως όταν η συμπεριφορά αυτή είναι μέρος μιας επιθυμητής κοινής κουλτούρας. 

Διεθνώς έχει αποδειχτεί και αποδεικνύεται συνεχώς ότι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αλλαγής και καλλιέργειας νέας κουλτούρας δηλαδή τρόπου επικοινωνίας, πεποιθήσεων και δράσεων είναι το coaching.

Επιπλέον, αναγνωρίζεται διεθνώς και επαναλαμβάνεται πολύ συχνά στην χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν αρκούν τα συστήματα διοίκησης και εκπαίδευσης για να εξασφαλιστεί ασφαλές εργασιακό και ευρύτερα κοινωνικό περιβάλλον. Χρειάζεται οι άνθρωποι που δρουν, εργάζονται και λαμβάνουν αποφάσεις να έχουν ανεπτυγμένη κουλτούρα ασφάλειας και ατομική αίσθηση της ευθύνης.

Σκοπός των εργαστηρίων

Στα εργαστήρια αυτά παρουσιάζεται πώς η τέχνη του Coaching μπορεί να συμβάλει καθοριστικά και αποτελεσματικά στην αλλαγή συμπεριφοράς και στη δημιουργία νέας κοινής κουλτούρας με ένα πραγματικό παράδειγμα, ένα success story ανάπτυξη κουλτούρας ασφάλειας στην εργασία.

Γιατί Coaching

Το coaching είναι κυρίως τέχνη που συνάμα με τις συγκεκριμένες δεξιότητες coaching και το πλαίσιο που εξασφαλίζει τα υψηλά κριτήρια, αξιοποιεί γνώσεις και μεθοδολογίες από επιστήμες όπως η θετική ψυχολογία, η κοινωνιολογία, το management και η νευροεπιστήμη.
Από το 1995 το coaching υφίσταται σαν επάγγελμα και αξιοποιείται παγκοσμίως διευκολύνοντας τους ανθρώπους να αναπτύσσονται ανακαλύπτοντας το δυναμικό τους, να εξελίσσονται προχωρώντας στις αλλαγές που χρειάζονται, να πετυχαίνουν υψηλές επιδόσεις και να βιώνουν θετικά συναισθήματα στην καθημερινότητα τους.

Ο λόγος της επιτυχίας του coaching είναι ότι βοηθά τους ανθρώπους να προοδεύσουν ενισχύοντας το αίσθημα της ατομικής ευθύνης στα αποτελέσματα τους και στην εύρεση λύσεων από τους ίδιους στα θέματα που τους αφορούν προσωπικά η επαγγελματικά

Επιπλέον λόγω της αποκάλυψης των προσωπικών κινήτρων πίσω από κάθε δράση μέσω του coaching ενισχύεται η δέσμευση στη δράση και συγκεκριμένα η υπερπήδηση των εμποδίων που πάντα υπάρχουν.

Στην αλλαγή συμπεριφοράς και στην καλλιέργεια νέας κουλτούρας η ατομική ευθύνη, η δέσμευση και η καθημερινή πρακτική των συγκεκριμένων δεξιοτήτων είναι κρίσιμες. Στην δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας ισχύει το ίδιο. Δέσμευση σε ενέργειες που την ενισχύουν προληπτικά αλλά και την ώρα του ατυχήματος.

Το coaching είναι η μοναδική μεθοδολογία που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτών των δυο στοιχείων, όπως κάνει μέχρι τώρα με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Η εκπαίδευση που γίνεται μέχρι σήμερα δείχνει αναποτελεσματική ακόμη και σε οργανισμούς που ενδιαφέρονται πολύ για τα θέματα ασφάλειας και επενδύουν πολύ σε αυτά.

Κατα τη διάρκεια του διημέρου θα κατανοήσετε αρχικά πως οι coaching δεξιότητες λειτουργουν ως καταλύτες στην εύρεση, αποδοχή και στην πρακτική μιας νέας πιο ωφέλιμη συμπεριφοράς και πως καλλιεργείται μια νέα κουλτούρα ώστε να έχει διάρκεια.

Στη συνέχεια θα δείτε πώς αποκτιέται με το coaching μια νέα κουλτούρα, χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό παράδειγμα – success strory – απο το επιχειρηματικό περιβάλλον δημιουργίας κουλτούρας ασφάλειας εργαζομένων στη θέση εργασίας.  Επιπλέον θα γίνει κατανοητό τι σημαίνει κουλτούρα ασφάλειας και σε τι διαφέρει από την διοίκηση και την γνώση της ασφάλειας.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  • Αντιλαμβάνονται τα οφέλη του coaching στην αλλαγή συμπεριφοράς και  στη δημιουργία μιας νέας επιθυμητής κουλτούρας.
  • Έχουν μια βασική γνώση των κύριων δεξιοτήτων coaching γι αυτό και να έχουν μια πρακτική άποψη της εφαρμογής τους.
  • Αξιοποιούν τις παραπάνω γνώσεις να εμπνέουν και να κινητοποιούν.
  • Αξιολογήσουν ένα πραγματικό παράδειγμα αλλαγής κουλτούρας – success story- με καταλύτη το coaching και συγκεκριμένα ασφάλειας στην εργασία και πως μπορούν με τον ίδιο τρόπο να το χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν την ίδια ή άλλη κουλτούρα στο χώρο τους π.χ. πελατοκεντρική κουλτούρα, κουλτούρα καινοτομίας, ανθεκτικότητας, ποιότητας, αριστείας κλπ

Θεματολογία

16 Μαΐου 2023 – Το coaching και η αλλαγή κουλτούρας

-Το coaching ως εργαλείο δημιουργίας δέσμευσης και υπευθυνότητας των ανθρώπων σε δράσεις και στόχους.
-Οι θεμελιώδεις δεξιότητες που ενισχύουν τα παραπάνω: ενεργητική ακρόαση αποτελεσματικές ερωτήσεις και ανατροφοδότηση.
-Πρακτική άσκηση στις δεξιότητες αυτές

17 Μαΐου 2023 – Success Story – Μεθοδολογία

-Πραγματικό παράδειγμα αλλαγής συμπεριφοράς και καλλιέργεια νέας κουλτούρας και συγκεκριμένα κουλτούρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

-Πώς το coaching έφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα: διαδικασία, μεθοδολογία, αποτελέσματα, παρακολούθηση.

– Η κουλτούρα ασφάλειας ως κεντρικό φλέγον θέμα προβληματισμού στις εταιρείες και τους οργανισμούς και γιατί είναι απαραίτητο να αναγνωρισθεί ως κορυφαία προτεραιότητα από την διοίκηση.

Μεθοδολογία

Η εκπαίδευση με coaching τρόπο διαφέρει από την παραδοσιακή εκπαίδευση.
Συμπεριλαμβάνει, εμπνέει και κινητοποιεί τους συμμετέχοντες ώστε να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν άμεσα τις γνώσεις.

Coaching διάλογοι, ενεργή συμμετοχή , πρακτική ανά δυο, case studies.

Απευθύνεται σε:

Στελέχη HR, Προϊσταμένους και Διευθυντές που επιθυμούν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία της αλλαγής κουλτούρας μέσω coaching ώστε να την εισάγουν και να την καλλιεργήσουν στην εταιρεία ή στην ομάδα τους και να φέρουν την αλλαγή που εκείνοι επιθυμούν.

Η επένδυση

500 ευρώ η μία συμμετοχή

Από 3 συμμετοχές και πάνω, η τρίτη συμμετοχή 400 ευρώ 

Πλέον ΦΠΑ 

Συμπεριλαμβάνονται η φιλοξενία στο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο Life Gallery, το καφεδάκι και το ελαφρύ brunch. 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα μπορεί αν υλοποιηθεί εσωτερικά στην επιχείρησή σας και να επιδοτηθεί απο τον ΛΑΕΚ.

 

“Working safely is like breathing if you don’t, you die.”

Jerry Smith, a football player

Εισηγητές

Barbara Asimakopoulou
Executive & Team Coach, ICF, EMCC, M.Goldsmith – #1 Coach in Athens 2021| MBA, PCC, ITCA
Athens, Greece
JOIN Barbara on LinkedIn
Μάθε περισσότερα για τη Barbara ΕΔΩ
Πρόδρομος Παπαβασιλείου
Leadership Coach, Culture Catalyst, MBA, 
Athens, Greece
JOIN Prodromos on LinkedIn
Μάθε περισσότερα για τον Prodromo ΕΔΩ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Life Gallery.

103 Thisseos Avenue, 14578 Ekali, Athens, Greece

 

40cd750bba9870f18aada2478b24840a40cd750bba9870f18aada2478b24840a

Event Details

16/05/2023 @ 10:00 am - 17/05/2023 @ 3:00 pm EEST
10:00 am - 3:00 pm
Human Resources Expertise
+30 210 8160255
BOOK A CALL